nieuwsbrief november 2020

natuurlijkewezens
nieuwsbrief november 2020
 

 
Lieve Mensen,

We hebben veel te lezen voor jullie, maar behalve lezen dit keer ook te zien, op tv! en wel op maandag 16 november op NPO2 om 20.25u: Bart en de steen die terug wilde. In een plaatselijke krant werden wij met ons aandeel in deze docu als steenfluisteraars genoemd. Het betreft niets geheimzinnigs, gewoon een systemische opstelling, maar wel met een steenwezen. Misschien toch niet voor iedereen dagelijkse kost, dus kijken! Evt. ook op een later tijdstip bij uitzendinggemist.nl

Verder weer ons reisverslag over Jutland, Rügen en Bornholm, maar nu met foto’s!
En we hebben onze kroniek van dagelijkse ontmoetingen met natuurwezens tot vrij recent bijgewerkt; en nog wat andere onderwerpen, zoals een verslag van Nicolaas de Jong over de Great Gathering, een oproep om de navel van de aarde bij Stonehenge  te beschermen, verslagen over onze excursie-dagen bij Wolfheze en langs hunebedden in Drenthe, een inleiding over ons wekelijks helingsritueel en een verslag geschreven naar aanleiding van Allerzielen.

Bijzondere landschapservaring beleven, ga dan ook eens een dagje mee met Dick van den Dool

Agenda:
 • 1 mei 2021: park Sonsbeek in Arnhem: Hoe leggen we contact met natuurwezens?
  Georganiseerd door het  Spectrum in Arnhem
 • 2 mei 2021  “ervaringswandeling” nabij Wolfheze, als je eens op een ander manier kennis wil maken met de natuurwezens.
                         
                Ferry & Margrete
 

nieuwsbrief juni

Lieve mensen,

De grenzen zijn weer open, er kan weer gereisd worden, hoera! Eerst hadden dus heel Spanje voorbereid, maar nu midden in de zomer is het ons daar te heet.
Verder met  Duitsland, altijd nuttig, lekker dichtbij, en genoeg te doen (nu al 700 locaties en nog niet af).
Toen bedachten we dat als we dan toch in de zomer gaan reizen, we maar beter landen kunnen kiezen die ’s winters niet zo aangenaam of toegankelijk zijn, als eerste dachten we aan Denemarken, maar dat hadden we voorbereid, daar hoefden we dus niet meer aan te werken; maar naarmate de tijd verstreek ging het er steeds meer op lijken dat dit land zijn grenzen nog lang gesloten wilde houden, dus kozen we voor de regio Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Hongarije.
Twee ervan bleken geen megalieten voor Odilia te hebben: Hongarije en Slovenië, dus die vielen af. Slowakije met 4 stuks was gauw klaar.
Oostenrijk 30, niet veel maar wel heel grote afstanden, en Tsjechie 150. 
Bijna 200 dus, nog “even” erbij, uren ingespannen werk voor Margrete, op al die locaties invoelen of Odilia er iets mee heeft; in totaal dus veel meer dan 200, want een groot deel viel af (in Oostenrijk veel verplaatste hunebedden, en verder altijd veel megalieten waar het lichtwezen (archai-engel) niet meer aanwezig is. Maar: het ligt klaar!
24 Juni vertrekken we, maar eerst naar Reeuwijk, want het wordt tropisch heet, een middagje lekker aan het water, nog wat laatste toebereidingen aan ons landje (planten veel water geven!), dan tegen de avond Duitsland in, we zien wel hoe ver, slapen in de auto (bed ligt gespreid, bagage ingeladen), twee megalieten ten zuiden van München, en dan 26 juni richting Innsbrück, Salzburg, Linz, het noorden, oostwaarts naar Wenen en vandaar Slowakije, en dan heel langzaam huiswaarts door Tsjechië.
Margrete heeft getest dat we hiervoor 5 weken nodig hebben, als we stevig aanpakken! Vakantiereis? Nou, in elk geval megalietenreis! En we moeten onszelf ervoor hoeden niet aan onszelf voorbij te gaan, niet alleen maar scoren en nog eens scoren. Maar….veel scoren op een dag is een blijvende uitdaging, elke dag weer. We gaan het zien. We hebben er veel zin in!

Ter zijde: vanwege de onzekere situatie in Engeland en Schotland hebben we besloten deze bestemming een jaar uit te stellen en daarvoor in de plaats in het najaar naar Spanje te gaan. In de winter misschien nog iets in Duitsland of Frankrijk, voorjaar 2021 Armenië (al 4 inschrijvingen en een 5e serieuze gegadige), najaar 2021 dus Schotland, en we kijken verder naar Polen met daaraan verbonden 2 locaties in Oekraine, of Roemenië.  

We zijn van plan onderweg ter plaatse een verkort reisverslag te maken, we houden jullie dan enigszins op de hoogte en stellen jullie reacties altijd op prijs, net als doorsturen trouwens! De volledige uitwerking met foto’s volgt later.
Bij deze kunnen jullie als nieuw onze belevenissen met natuurwezens volgen op de website over de maanden mei en juni


Dan ons excursie programma, dat in het voorjaar niet plaats kon vinden:

 • Zaterdag 12 sept. onze wandeling door de omgeving van Wolfheze, met o.a. de Wodanseiken, waar we d.m.v. opstellingen gaan kennismaken met diverse soorten natuurwezens, de bosgeest, een waterwezen, de wezens bij 3 grafheuvels, de wezens bij een zgn. duizend-jarige omgevallen den, wezens van het verdwenen Spaanse dorp. 
 • Zondag 13 sept hunebedden tocht (per auto of fiets, totaal 6 km) van Noord-Sleen naar Emmen langs 5 hunebedden, een zwerfkei (met gastvrij en spraakzaam lichtwezen!!) en we gaan in Emmen een verdwenen hunebed bezoeken, waar dankzij een verborgen steen ervan onder de grond het lichtwezen nog aanwezig is en verwacht door ons weer met Odilia verbonden te worden; daar mogen jullie, als je deelneemt, getuige van zijn!! Hoe we dit alles weten krijg je dan ook te horen.
  En betreft de hunebedden: we komen zeer verschillende typen tegen, een langgraf (enige in Nl),  maar ook een hunebed dat heel gaaf oogt, maar toch heel zwaar beschadigd is, de stenen voelen er zich heel ongelukkig en er is geen lichtwezen. Aan jullie om te ontdekken wat hier speelt/ heeft gespeeld! 
  Alvast een kijkje nemen, dat kan middels deze link
 • Verder zijn wij aanwezig op de natuurwezen konferentiedaG zoals die voorlopig Nog gepland staat op 6 september in de Kraaybeekerhof te Driebergen, voor meer info: rienvandenberg@hotmail.com
   

Verdere info op onze website www.natuurlijkewezens.nl , aanmelden via natuurlijkewezens@gmail.com

Wij gaan genieten van een fijne reis, en wensen jullie dito zomer.

hartelijke groet,


Ferry en Margrete

Nieuwsbrief April

 
Lieve mensen,


Graag hadden we deze maand in Spanje willen zijn om daar voor Odilia nieuwe her-verbindingen met lichtwezens ( zo’n 5000 jaar oude en nog krachtige voor de aarde en mensheid werkende archai-engelen) bij megalieten te vinden; we hebben er zo’n 125 op onze lijst staan, evenveel als bij onze vorige reis afgelopen winter in Bretagne, alleen de afstanden zijn heel wat groter. We hadden er dan ook 6 weken voor uitgetrokken. Helaas, helaas, Odilia zal het voorlopig zonder ze moeten doen. Voor ons persoonlijk geen ramp, wij genieten van het mooie weer, eergisteren nog heerlijk gezeild, maken tochtjes in onze kano of op de fiets, werken op ons landje aan de Reeuwijkse Plas, voelt beslist niet als straf, maar toch, maar toch!   
Toen we vernamen dat de grens met Spanje werd gesloten heeft Margrete nog snel op Megalithic Portal alternatieve locaties in Frankrijk gezocht, en toen ook dat land zijn grenzen sloot heeft ze Duitsland ook nog voorbereid. De grens met Duitsland is nog steeds niet afgesloten, maar er heerst daar wel een reisverbod, wat in de praktijk dus op hetzelfde neerkomt. Zodra er een mogelijkheid bestaat tot grensoverschrijding zullen we geen minuut langer wachten, in alle genoemde landen liggen er genoeg megalieten op ons te wachten. Tenminste, als het niet te lang duurt, want medio september hebben we voor Odilia een reis door Schotland gepland.
En natuurlijk moesten we e.e.a. ook uitleggen aan onze reiswezens en het autowezen. Lastige klus, wat weten zij van covid en epidemie of zelfs maar van grenzen? In elk geval hebben ze wel begrepen dat de geplande (de hun beloofde, zo ervaren zij het) reis voorlopig niet doorgaat. De auto stelt zich zeer treurig tevreden met de ritjes naar Reeuwijk; de reiswezens hebben een rijkelijk alternatief gekregen: in Reeuwijk treffen zij zo veel reiswezens van wandelaars en fietsers bij wie ze hun licht kunnen uitwisselen dat ze voor hun doen aangenaam drukke en nuttige dagen maken; geheel  tevreden dus!  

Ondertussen doen we geregeld met een aantal andere zich sterk betrokken voelende mensen een ritueel ter heling van de huidige situatie, waarvoor we iedereen die dit leest van harte uitnodigen het thuis met ons mee te doen: de hartverbinding

En we hopen dat jullie ondertussen je boodschap aan de natuurwezens dat er geen oorlog dreigt op diverse plaatsen kond hebt gedaan! Kun je trouwens nog steeds doen, want al zijn de schappen in de supermarkten weer gevuld, ze voelen de onrust en angst onder de mensen en het verstoorde dagelijkse leven nog heus wel!

Verder zijn we aardig bij met onze kroniek van onze dagelijkse omgang met natuurwezens, dus hierbij sluiten we het eerste kwartaal van 2020 bij:
kroniek 2020

En tot slot onze agenda, waarover we op dit moment geen enkele zekerheid hebben over wat er doorgang kan vinden, maar als je belangstelling hebt kun je dit ons onder voorbehoud laten weten:
Wandeling door Park Sonsbeek, Arnhem, met wichelroede leylijnen e.d. opsporen: 17 mei. Onder leiding van Inez van den Broek
Wandeling door Park Sonsbeek, Arnhem, kennismaken met natuurwezens: 23 mei
Wandeling langs de Wodanseiken bij Wolfheze ter kennismaking met de natuurwezens: 24 mei 
Klanken van de natuur leren weergeven (methode Marco Pogacnik) met Cis Peeters nabij Antwerpen: 14 juni
Kennismaking met de lichtwezens bij 6 hunebedden in Drenthe: 20 juni
3-Weekse reis door Armenië en Georgië, evt. 1 week extra Azerbeidjan: mei/juni 2021  

De regering zegt: blijf thuis! Ons devies: Geniet met gepaste voorzichtigheid!

hartelijke groet,


Ferry en Margrete