Heling rondom Allerzielen

Wanneer:
30 oktober 2021 @ 10:00
2021-10-30T10:00:00+02:00
2021-10-30T10:15:00+02:00
Waar:
parterre thuis
Boegstraat 9
Kosten:
5 euro
Contact:
Ferry van der Loos
070 3501872

Heling rondom allerzielen

Rond 1 november is de etherische schil tussen hemel en aarde, dus tussen de levenden en de overledenen, op z’n dunst. van oudsher konden mensen dit voelen, en sommigen (velen ?) zelfs zien waardoor ze de astraal/etherische schil van de overledenen konden waarnemen, zoals de huidige mens zich een geest voorstelt.

Vooral in afbeeldingen worden deze geesten als enge geesten getoond, en wordt deze vorm ook in het feest van Halloween (holy ones) als zodanig gebruikt; jammer dat de onze cultuur eigen herdenkings traditie van Allerzielen in Nederland steeds meer wordt verwaarloosd. (ga eens in midden-Europa op begraafplaatsen kijken: een waar feeëriek en stemmingsvol gebeuren met  kaarsen en bloemen !)
Allerzielen is een periode waarin we een ontmoeting kunnen hebben onze voorouders, wie zijn mijn voorouders eigenlijk ? Voorouders die we gekend hebben en voorouders die we alleen van de verhalen kennen. Voorouders die je nooit ontmoet hebt, maar die jou wel kennen, krachtige voorouders en voorouders die niet zo krachtig zijn en hulp en ondersteuning kunnen gebruiken, als het goed gaat met de voorouders, zul je dat als nazaat zeker merken.

Vroeger was er in Noordwest-Europa een levendige cultuur van vooroudererering, mensen gingen naar hun graven, grafheuvels en hunebedden toe om zich te verbinden met hun voorouders om kennis, inspiratie, steun en inzichten te vergaren. Ze konden de voorouders nog ervaren als een krachtige steun voor de problemen van alledag, dat hebben we ook regelmatig kunnen ervaren met de voorouder rituelen (systemische opstelling).

Daarom willen we op zaterdagmiddag 30 oktober middels systemisch werk het contact met de overledenen versterken, eventueel ondersteuning bieden voor onze dierbare doden.
Ons voorstel is om 3 groepen te onderscheiden: de verdronken vluchtelingen, oorlogslachtoffers en covidslachtoffers.

Er is ook ruimte voor eigen inbreng, dit wel graag van te voren melden.

Voor deelnemen graag wel even van te voren opgeven.

graag tot ziens,

Margrete Vijlbrief    &   Ferry van der Loos

070 3501872

P.S. Voor natuurhelingen zie www.natuurlijkewezens.nl

 

 

Laat een reactie achter