Klankbijeenkomst: Klinken vanuit samen-zijn met natuurwezens

Wanneer:
22 september 2019 @ 14:00 – 17:00
2019-09-22T14:00:00+02:00
2019-09-22T17:00:00+02:00
Waar:
Grens Duindorp Scheveningen
Kosten:
30 Euro, of 15 voor de kleine beurs.

Klankbijeenkomst:
natuurwezens waarnemen en
voor waar nemen

met

Frank Schagen, gitaar Eric Bearclaw van Grootel, zang en space holder Yael.

Zondag 22 september 2019
14.00
, ontvangst vanaf 13.45 Westduinpark, in de duinen bij Duindorp en Scheveningen.

Aanmelden +31 (0)6-30868245 of ericvangrootel@gmail.com graag met vermelding van je mobiel nummer.

Jouw bijdrage: 30 Euro, of 15 voor de kleine beurs.

Klinken vanuit samen-zijn met natuurwezens.
Sinds twee jaar gaan Frank, Yael en ik elke maand de natuur in met een groepje mensen. Dat gebeurt met behulp van onze instrumenten, stilte en aanwezigheid, maar niet als podium-kunstenaars of trommelaars.
We willen vooral het contact beleven. Het gaat om waarnemen en om vóór waar nemen, om impressie in plaats van expressie. Hierdoor ontstaat een ander soort klank dan op het podium.
Onze technieken zijn geënt op de windrichtingen, het medicijnwiel, sacred spaceholding, mindfulness en bewuste aanwezigheid, channelling. In de nabespreking luisteren we naar elkaars waarnemingen, vanuit respect voor ieders unieke belevingswereld.
De instrumenten zijn zang, gitaar, didgeridoo, sjamanentrommels, klankschalen, natuurobjecten, ritmeinstrumenten en de stilte.

Jij bent van harte uitgenodigd, als deelnemende getuige. Op persoonlijke titel omdat we de sociale media vermijden.

Tekenspullen zijn welkom, muziekinstrumenten met mate. Het wordt geen samenzang- of trommelbijeenkomst.

Uitgangspunten. Toen natuurwezens ons voor deze taak uitnodigden gaven ze me, woord voor woord, drie thema’s: Natuurwezens waarnemen. Wij zijn dienstbaar aan het waarnemen, ook als musici. Van hieruit willen we tot klinken komen. Neem ze voor waar. Door vanuit het waarnemen te klinken bevestigen we de aanwezige wezens in hun bestaan.
Optreden. Er wordt gevraagd om op een actieve manier aanwezig te zijn, in direct contact met natuurwezens. Ga ervoor staan. Deze formulering hebben natuurwezens aan de andere drie toegevoegd.
Onze ervaringen. Het is bijzonder hoe dit initiatief zich van de ene bijeenkomst naar de volgende heeft ontwikkeld. |
Natuurwezens, krachtdieren en energetische velden. Omgeven door Kwan Yin’s veld van heling ervaren we het samenspel met wind, water, lucht, vuur en wezens die met de natuurelementen verbonden zijn, met krachtdieren, sterrenwezens en soms Elders, gestorvenen of ongeborenen.
Dit stimuleert invoelen, waarnemen en voor waar nemen. Het schept een gemeenschappelijke beleving van energetische velden en verhoogt de lichtfrequentie. Collectief èn individueel. Iedere deelgenoot beleeft de reis op een unieke manier vanuit klanken, kleuren, gebaren, geuren, symbolen, lichttalen, of anderszins. Wij worden blij van deze variatie. We verrijken elkaar wanneer we elkaars observaties en ervaringen delen. Mede daardoor krijgen de bijeenkomsten hun helende werking. Daarom hechten we belang aan een nabespreking.

Met een klankrijke groet van Eric Bearclaw, 06-30868245, mede namens Frank en Yael.

Praktische informatie
De plek ligt op de grens van Duindorp en Scheveningen in het Westduinpark, in de duinen bij Strandpaviljoen Zuid. Parkeertip. De parkeerplaats bij het Zuiderstrandtheater is tot 18:00 gratis. Vanaf hier wandel je in tien minuutjes naar de plek via het Cor van der Lindenpad dat overgaat in het Wieringsepad. Bij de kruising naar Strandpaviljoen Zuid neem je het pad door het klaphek. Dat is schuin rechtdoor linksaanhoudend de duinen in richting Duindorp. Dit wandel je af tot je bij een zand-lagune komt. Je gaat dus niet linksaf naar de huizen en de Urksetraat/Wieringsestraat. In de lagune neem je de vierde paal met groen, die zich aan de rechter hoge kant van de lagune bevindt. Daar vind je een pad dat leidt naar de plek, ±10m. vanaf de paal.

Kledingadvies: zand- en weerbestendig. Neem een krukje of iets anders mee om op te zitten Bij slecht weer of sterke wind zullen we de bijeenkomst vóór 10.30 uur per mobiel cancelen.

Wie is wie ?
Ferry van der Loos en Margrete Vijlbrief werken al ruim tien jaar met familie-opstellingen; later uitgebreid met natuur-opstellingen om helingen in en met de natuur te doen, en sinds 2014 door heel Europa met natuurwezens en deva’s (landschaps-engelen), waarvan verslag te lezen is op de website www.natuurlijkewezens.nl Zo zijn ze ook vertrouwd met de deva’s van Scheveningen en Duindorp. Deze laatste zal zeker aanwezig zijn op 22 september!

Frank Schagen werd naar de studie Milieuhygiëne in Wageningen geleid door zijn drang de natuur te helpen en studeerde af met op het thema ‘Lichaamsbewustzijn is Milieubewustzijn’. Vanuit zijn passie voor de muziek voltooide hij later het conservatorium in Tilburg als klassiek gitarist, waarnaast hij zich op jazz en popmuziek richtte. Zijn spel verrast door onverwachte ritmische wendingen en doorvoelde harmonieën, zowel teder als indringend. Samen met zijn vrouw Marieke vormt hij het duo Emunah en leiden zij het centrum Harteklank, waar hij muziekimprovisatie- en gitaarlessen geeft plus concerten. Ook treedt hij op met zijn eigen liederen uit en werkt hij als yoga docent. Via Eric richtte een tweede roep van de natuur zich tot Frank: “treedt op voor de natuurwezens”. Tijdens deze sessies verenigen zich twee liefdes van Frank’s liefde voor de natuur en de muziek. Zie www.harteklank.nl

Yael heeft velen in hun kracht weten te zetten als communicatiekracht in het bedrijfsleven. Als spaceholder doet ze dit ook. Daarbij spreekt ze ieders eigen kracht ook op andere lagen aan, vanuit haar vermogen om frequenties en trillingen uit te lijnen, stoffelijk en niet stoffelijk. Ze creëert ruimte voor een groter gedeeld bewustzijnsveld en doet dit vanuit een natuurlijke verbondenheid met de kracht van één en heel zijn. De doorleving hiervan is gevormd door een intensieve innerlijke reis die onder andere voor diepe integratie van deze zuivere kracht zorgde. Met deze kwaliteiten complementeert Yael het optreden van Eric en Frank. Ze neemt deel aan de natuurwezen bijeenkomsten vanuit haar hartewens om ieders authenticiteit tot recht te laten komen. Zie www.levenskrachtpotentieel.nl

Eric van Grootel bundelt in Touching Sound de ervaringen die hij in vele landen heeft opgedaan: tijdens zijn conservatoriumopleiding in de zangkunst; als performer van klankimprovisaties, liederen en teksten, ook van zichzelf; als docent stem, presentatie en toegepast bewustzijn; als theaterregisseur, koordirigent, auteur, componist en als afgestudeerd godsdienstfilosoof. Hij werkt al tientallen jaren met de energetische gebaren van taal- en zangklanken, met inzichten en materiaal uit verschillende culturen. Zijn brede ervaring verleent zijn zang een doorleefde en eigenzinnige kwaliteit en versterkt zijn vermogen om als kanaal voor fijnstoffelijke wezens te fungeren. Bearclaw, zo luidt Eric’s sjamanennaam. De letterlijke oproep van de natuurwezens heeft hem verrast, ook door de diepgaande manier waarop deze zijn leven heeft verrijkt. Zijn motto luidt “We zijn groter dan we zijn”.Zie www.ericvangrootel.nl

Geef een reactie