Allerzielen

Heling rondom allerzielen

Rond 1 november is de etherische schil tussen hemel en aarde, dus tussen de levenden en de overledenen, op z’n dunst. van oudsher konden mensen dit voelen, en sommigen (velen ?) zelfs zien waardoor ze de astraal/etherische schil van de overledenen konden waarnemen, zoals de huidige mens zich een geest voorstelt.

Vooral in afbeeldingen worden deze geesten als enge geesten getoond, en wordt deze vorm ook in het feest van Halloween (holy ones) als zodanig gebruikt; jammer dat de onze cultuur eigen herdenkings traditie van Allerzielen in Nederland steeds meer wordt verwaarloosd. (ga eens in midden-Europa op begraafplaatsen kijken: een waar feeëriek en stemmingsvol gebeuren met  kaarsen en bloemen !)
Allerzielen is een periode waarin we een ontmoeting kunnen hebben onze voorouders, wie zijn mijn voorouders eigenlijk ? Voorouders die we gekend hebben en voorouders die we alleen van de verhalen kennen. Voorouders die je nooit ontmoet hebt, maar die jou wel kennen, krachtige voorouders en voorouders die niet zo krachtig zijn en hulp en ondersteuning kunnen gebruiken, als het goed gaat met de voorouders, zul je dat als nazaat zeker merken.

Vroeger was er in Noordwest-Europa een levendige cultuur van vooroudererering, mensen gingen naar hun graven, grafheuvels en hunebedden toe om zich te verbinden met hun voorouders om kennis, inspiratie, steun en inzichten te vergaren. Ze konden de voorouders nog ervaren als een krachtige steun voor de problemen van alledag, dat hebben we ook regelmatig kunnen ervaren met de voorouder rituelen (systemische opstelling).

Daarom willen we op allerzielen op woensdag 1 november middels systemisch werk het contact met onze voorouders versterken, eventueel ondersteuning bieden waar nodig, voor onze dierbare overledenen.

Tijdens een ritueel bij onze opleiding rouwvrouw –man hebben we onderzoek gedaan tussen het land der levenden en dat van de doden, het grens gebied verkend, beide kwamen we tot de ontdekking dat daar nog veel zielen dolende zijn. Ik (margrete) had vooral contact met de verdronken vluchtelingen en dan met name de vrouwen en hun kinderen.

Daarom willen we op zaterdag 3 november aandacht schenken aan de vele verdronken vluchtelingen in de Middellandse Zee van de afgelopen jaren (volgens onze spirituele gids Odilia geeft een verdrinkingsdood extra moeilijkheden bij het overgaan) en aan de slachtoffers van Sebrenica in Bosnië ( daar hebben wij 3 jaar geleden een heling wilden doen werden we beiden op zo’n 30 km afstand daar vandaan heel beroerd van de energie die daaraan nog verbonden is)

Er is ook ruimte voor eigen inbreng, dit wel graag van te voren melden.

  1. 1 nov. 19.00 uur  in Den Haag, Benoordenhout; bijdrage voor koffie/thee 5 euro (gratis parkeren)
  2. 3 nov. 10.00 uur  in Den Haag op het Zuiderstrand, strand-opgang bij het theater (gratis parkeren)

 

Voor deelnemen graag wel even van te voren opgeven.

 

graag tot ziens,

Margrete Vijlbrief              & Ferry van der Loos

070 3501872

www.ferryvanderloos.nl

 

P.S. Voor natuurhelingen zie www.natuurlijkewezens.nl

Van 16 – 18 maart 2018 geven Margrete en ik een workshop kennismaken met natuurwezens (d.m.v. opstellingen) in De Uelenspieghel, Drenthe.