Autowe-zen en de Bemiddelaar

Zoals ieder huis een huisgeest heeft, heeft elke auto een autowezen, en dat geldt dus ook voor vrachtauto’s, bussen en invalidenauto’s. Dit wezen krijgt hij mee tijdens zijn fabricageproces, er wordt a.h.w. een bestemming of missie, een identiteit meegegeven.

Wij werden ons dit bewust toen ik een bestelauto kocht en deze liet ombouwen tot camper. In dit geval was het Dicky die ons erop wees dat het autowezen van deze auto de wanhoop nabij was: hij snapte er niets van, hij was altijd gebruikt als bestelauto, ’s ochtends werd er een route ingetoetst en als die volbracht was werd hij gestald bij het bedrijf; de enige variatie die hij kende was dat er niet elke dag dezelfde chauffeur in reed. Dit begrepen we natuurlijk pas nadat we met het autowezen contact hadden gemaakt op de ons gebruikelijke wijze m.b.v. Margrete als representant. Daarnaast had ie nog een probleem, hij had moeite met onze communicatie; praten had hij nooit eerder gedaan, en hij had er moeite mee om hieraan te wennen.
Hoe we ook ons best deden om ‘m alles uit te leggen, hij slaagde er niet in zich aan te passen, wat na verloop van tijd Odilia, onze spirituele begeleider, ertoe bracht een BEMIDDELAAR aan te stellen. Van zo’n bemiddelaar hadden wij nog nooit gehoord, maar de naam maakt zijn taak al duidelijk. Als wij vergaten te melden wat onze plannen waren dan vroeg de bemiddelaar er gewoon om, en alles wat het autowezen niet duidelijk was, daarvoor vroeg hij aan ons uitleg.
Na enige tijd wende het autowezen toch wel aan het praten, was hij bereid zijn eigen zegje te doen, en hebben we de bemiddelaar vriendelijk bedankt; eerst nog als standby in de buurt gehouden, maar later zelfs dat niet meer.
Onze ervaring met autowezens is dat de meeste het contact zeer op prijs stellen, het prettig vinden te weten wat de plannen zijn, een kort ritje of lang, de snelweg op of niet, wanneer weer terug, blijven we slapen in de auto of niet; wordt ie volgeladen dan graag informeren wanneer weer uitgeladen wordt, etc. Gewoon even  hardop meedelen!
Het allerergste voor een autowezen is als de auto verkocht gaat worden en de eigenaar meer bezig is met de nieuwe aankoop en niet eens de moeite neemt afscheid van de oude auto te nemen met een bedankje en de nodige informatie over wat er staat te gebeuren. Net zoals dat trouwens voor een huisgeest geldt! En laat deze weten als je een tijdje van huis gaat, zeg ‘m gedag en hallo als je weer thuis komt. Stelt ie trouwens ook op prijs als je slechts kort de deur uitgaat. Het zijn levende wezens, behandel ze ernaar! Ze verdienen onze waardering en aandacht.