België

Wat ons tot nu toe opvalt:

Hunebedden in België staan niet geregistreerd zoals alle 54 hunebedden in Nederland; verreweg de meeste worden niet langs de weg aangegeven en er staat zelden een informatiebord bij (in Nederland daarentegen bij allemaal, soms met algemene, soms zelfs met individuele informatie).

De directe omgeving van de Belgische hunebedden is niet of nauwelijks verzorgd, in Nederland wel, vaak ook met parkeerplaats erbij. En er is een fietsroute langs de Drentse hunebedden.​

E​r zijn in België veel hunebedden verplaatst, om ze in een park of tuin visueel beter tot hun recht te laten komen, of omdat ze “in de weg” lagen, bijvoorbeeld op een akker. De verplaatste hunebedden zijn dus niet meer verbonden met hun kosmische oorsprong, op aarde gemanifesteerd als krachtplaatsen met een lichtwezen, wat ze tot ook voor de huidige mens voelbare (voor wie daarvoor open staat) krachtplaatsen maakt – en daarbij kosmische energie aan mens en aarde schenkend. Verplaatste hunebedden hebben deze functie verloren en zijn dus tot dode stenen geworden, en de lichtwezens die erbij horen hebben zich weer in de kosmos teruggetrokken en zijn verloren gegaan voor de verdere ontwikkeling van de aarde.

Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld de twee hunebedden bij Havelte die in de tweede wereldoorlog op last van de Duitsers weggehaald moesten worden omdat er een landingsbaan bij een vliegveld werd aangelegd, en hoe secuur die na de oorlog weer zijn teruggebouwd waardoor de lichtwezens ervan nog altijd aanwezig zijn – hun kracht is dus behouden – is het verschil schrijnend.

Wij, Margrete en Ferry, zijn alleen
geï​nteresseerd in nog “levende” hunebedden (en menhirs en grafheuvels en steencirkels, samengevat in één woord als megalieten) om de lichtwezens ervan te verbinden met de ons begeleidende deva (landschapsengel) die wij Odilia genoemd hebben naar de Odiliënberg in de Elzas, haar ankerplaats op aarde en waar wij haar “ontdekt” hebben in 2014. (Zie “Ontmoetingen” op de website; hier is ook uitleg te vinden over onze reiswezens).

Hier  een korte  inleiding over wat megalieten zijn, en  als je meer wilt weten over de megalieten en hun werking in de toekomst, is er een mooi artikel verschenen in het tijdschrift “Antroposofie vandaag” geschreven door Cis Peeters.

Voor interessante literatuur verwijzen we naar: Een paleis voor de doden van H. Clerinx en De oude wijsheid van Cois Geysen)