Nieuwsbrief februari

Lieve mensen

Oud en nieuw ligt al weer een poosje achter ons, op ons verzoek om in deze periode wat voor de natuurwezens te doen hebben we veel positieve reacties ontvangen. Hieruit blijkt dat de mensen zich vaak niet bewust zijn wat vuurwerk allemaal met de ons omringende natuurwezens kan doen en hoe je ze daarin kan ondersteunen.

Tijdens onze cursus in maart gaan we ook aan de slag met hele basale huis-  tuin- en keuken-ervaringen, hoe krijgen we contact met de natuurwezens en hoe houden we contact met ze, wat betekenen wij voor hun, wat betekenen zij voor ons.
Nieuwsgierig geworden: info weekend in Uffelte

In de afgelopen periode hebben we hard aan onze website gewerkt, er lagen en liggen nog zoveel boeiende aantekeningen, die nu deels een plekje hebben gevonden in onze Kroniek, het jaar 2014 is eindelijk klaar,  hierin staan de eerste ontmoetingen met Odilia en de komst van Frits. Er is ook al een begin gemaakt met  2015 !!

Geregeld komen we interessante stukjes tegen, die we met jullie willen delen, hier een kleine greep:

  • uit tijdschrift “motief”: weekend elementenwezens
  • lijst en beschrijving van bovennatuurlijke wezens
  • bijenspecial over het avontuur van een startende imker, mooie inkijkjes hoe het er allemaal aan toe gaat
  • Uitgeverij A3 boeken met een mooie nieuwsbrief over allerlei spirituele onderwerpen
  • natuur- en omgevingsopstellingen in Utrecht, een initiatief van een goede vriend van ons, mail hem voor meer info:   chrisjan.leermakers@gmail.com

Tevens zijn we ook bezig met de voorbereidingen voor onze reis naar Corsica en Sardinie, de veerboten zijn geboekt en onze bestemmingen zijn al samen met Odilia uitgezocht.
We hopen jullie weer regelmatig een reisbrief te kunnen sturen.
Het autowezen heeft er al helemaal zin in, de tochtjes die we nu maken zijn hem veel te kort, de reiswezens verheugen zich ook op de nieuwe ervaringen en om weer actief mee te kunnen doen aan het vinden van lichtwezens.

Na onze reis staat er weer een ervaringswandeling in Wolfheze gepland en wel op 6 en of 7 juni (aangeven welke je kan). Voor wie eens op een andere manier wil kennismaken met de natuur is dit misschien interessant. De wandeling voert ons door de Wolfhezer bossen, die een gelaagde geschiedenis kent van hele oude bomen (Den van 400 jaar oud), een verdwenen dorp (door de strijd met de Spanjaarden),  Wodanseiken(400 tot 600 jaar oud), sprengen, beken en grafheuvels. Tijdens deze wandeling gaan we kennismaken met de natuurwezens in dit gebied, dat doen we door middel van opstellingen.

We houden jullie op de hoogte van onze verdere activiteiten.
Voor nu veel kijk- en leesplezier.

Namens natuurlijkewezens

                                 Ferry en Margrete


 

Voorspoedig 2019 !!!!

Lieve mensen

Het jaar loopt ten einde, dankbaar voor wat het jaar ons heeft gebracht, sluiten we af met een verzoek.
Wij willen jullie namens de natuurwezens vragen om ze op 30 & 31 december te waarschuwen voor al het vuurwerk dat komen gaat, want zij hebben daar geen besef van.
Wat je kunt doen: spreek hardop in je woonkamer en slaapkamer je huisgeest en alle andere toevallig aanwezige natuurwezens aan en vertel over wat er te gebeuren staat; dat het heftig kan zijn, maar tegelijkertijd vnl. één nacht (in hun taal: wanneer het donkere licht (de maan) er is en de meeste mensen normaal gesproken gaan slapen).
Ditzelfde kun je doen buiten, op straat, en vooral daar waar je veel vuurwerk verwacht.
Op 1 januari doe je er goed aan op straat (zachtjes) te zingen of neuriën, met daarbij de natuurwezens in gedachten en ze daarmee uitnodigen weer terug te keren uit hun schuilplaatsen.
Wat ook ondersteunend werkt is wat lekkers neerleggen, zoals, honing, rode wijn, chocolade en tabak.
Daarmee wensen wij,  jullie (huis- en buurtgenoten-natuurwezens), mede namens ons alle samenwerkende wezens jullie een mooie jaarwisseling, en graag tot ziens bij een of meer van onze activiteiten (oa. weekend-natuurwezens).
                                                      Ferry& Margrete

nieuwsbrief

Beste mensen,

Onze Balkan&Griekenland reis staat op de website, vele van  jullie hebben onze reisbrieven al gekregen toen wij op reis waren, deze berichten  waren een basis, nu is er het complete verhaal met veel mooi foto’s.

Mocht je wel of geen Sinterklaafeest vieren, hier een filmpje van Marc van Delft waarin Zwarte Piet (3.10) totaal anders belicht wordt. Op zich ook heel boeiend om het hele filmpje te zien.

Ter herrinnering: lezing in Zeist op 11 december,

We zijn nu druk bezig om de de teksten met betrekking tot Frits, onze stagaire kabouter uit te werken, in de begin periode hebben we helaas geen aantekeningen gemaakt, mochten jullie nog anekdotes weten, mail ze ons.

Zie ook hoe natuurwezens kerst ervaren.

Misschien ontmoeten we jullie dinsdag wel.

Ferry en Margrete


Augustus 2018

Beste mensen,

Nog even op de valreep voordat wij begin september weer op reis gaan, dit maal langs de hunebedden in Griekenland en Bulgarije, waarbij we tevens het verlovingsfeest bijwonen van Ferry zijn petekind in Hasturkas, Albanië. In Albanië is weinig cultuur te vinden, en helemaal geen megalieten. Weer thuis na medio october.

Agenda :

  • natuurbelevings wandeling nabij Wolfheze op vrijdag 31 augustus. Bovendien hebben we de wandeling wat ingekort. Wij schatten dat het nu 8 km is, d.w.z. 2 uur lopen, maar wel zo’n 4 uur waarnemingen doen d.m.v. opstellingen. De waarnemingen doen we grotendeels zittend, wil je mee doen meld je dan aan via de website.
  • vanwege de vele enthousiaste reacties die we kregen op ons weekend “kennismaken metnatuurwezens”  in Uffelte, gaan we deze herhalen en wel op  22 – 24 maart. (vrijdagavond t/m zondag) 2019
  • Planten, bloemen en vruchten laten klinken !! Het lied van de schepping, klanken van de natuur die het ganse scheppings gebeuren doorsrtomen, naar een oorspronkelijk idee van Marco Pogacnik, verder uitgewerkt door Cis Peeters. Het is op basis van de vier natuurelementen die we in de natuurrijken in allerlei combinaties terugvinden, dus ook in het menselijk lichaam. In het bijzondere mensenbeeld,benen gespreid op de grond en de armen opwaarts gespreid naar de sterrenwereld, hebben we voeling met de vier vrouwelijke, spontaan werkzame elementenchakra’s. Vanuit deze chakra’s komen we in verbinding met het Lied van de schepping  (qua datum denken wij pas aan voorjaar 2019, bijdrage 40 euro hele dag 10 – 16.00 uur).

Nu ook op de website te lezen:

Wij wensen een ieder een mooie nazomer,

Ferry  & Margrete