Voorspoedig 2019 !!!!

Lieve mensen

Het jaar loopt ten einde, dankbaar voor wat het jaar ons heeft gebracht, sluiten we af met een verzoek.
Wij willen jullie namens de natuurwezens vragen om ze op 30 & 31 december te waarschuwen voor al het vuurwerk dat komen gaat, want zij hebben daar geen besef van.
Wat je kunt doen: spreek hardop in je woonkamer en slaapkamer je huisgeest en alle andere toevallig aanwezige natuurwezens aan en vertel over wat er te gebeuren staat; dat het heftig kan zijn, maar tegelijkertijd vnl. één nacht (in hun taal: wanneer het donkere licht (de maan) er is en de meeste mensen normaal gesproken gaan slapen).
Ditzelfde kun je doen buiten, op straat, en vooral daar waar je veel vuurwerk verwacht.
Op 1 januari doe je er goed aan op straat (zachtjes) te zingen of neuriën, met daarbij de natuurwezens in gedachten en ze daarmee uitnodigen weer terug te keren uit hun schuilplaatsen.
Wat ook ondersteunend werkt is wat lekkers neerleggen, zoals, honing, rode wijn, chocolade en tabak.
Daarmee wensen wij,  jullie (huis- en buurtgenoten-natuurwezens), mede namens ons alle samenwerkende wezens jullie een mooie jaarwisseling, en graag tot ziens bij een of meer van onze activiteiten (oa. weekend-natuurwezens).
                                                      Ferry& Margrete

nieuwsbrief

Beste mensen,

Onze Balkan&Griekenland reis staat op de website, vele van  jullie hebben onze reisbrieven al gekregen toen wij op reis waren, deze berichten  waren een basis, nu is er het complete verhaal met veel mooi foto’s.

Mocht je wel of geen Sinterklaafeest vieren, hier een filmpje van Marc van Delft waarin Zwarte Piet (3.10) totaal anders belicht wordt. Op zich ook heel boeiend om het hele filmpje te zien.

Ter herrinnering: lezing in Zeist op 11 december,

We zijn nu druk bezig om de de teksten met betrekking tot Frits, onze stagaire kabouter uit te werken, in de begin periode hebben we helaas geen aantekeningen gemaakt, mochten jullie nog anekdotes weten, mail ze ons.

Zie ook hoe natuurwezens kerst ervaren.

Misschien ontmoeten we jullie dinsdag wel.

Ferry en Margrete


Augustus 2018

Beste mensen,

Nog even op de valreep voordat wij begin september weer op reis gaan, dit maal langs de hunebedden in Griekenland en Bulgarije, waarbij we tevens het verlovingsfeest bijwonen van Ferry zijn petekind in Hasturkas, Albanië. In Albanië is weinig cultuur te vinden, en helemaal geen megalieten. Weer thuis na medio october.

Agenda :

  • natuurbelevings wandeling nabij Wolfheze op vrijdag 31 augustus. Bovendien hebben we de wandeling wat ingekort. Wij schatten dat het nu 8 km is, d.w.z. 2 uur lopen, maar wel zo’n 4 uur waarnemingen doen d.m.v. opstellingen. De waarnemingen doen we grotendeels zittend, wil je mee doen meld je dan aan via de website.
  • vanwege de vele enthousiaste reacties die we kregen op ons weekend “kennismaken metnatuurwezens”  in Uffelte, gaan we deze herhalen en wel op  22 – 24 maart. (vrijdagavond t/m zondag) 2019
  • Planten, bloemen en vruchten laten klinken !! Het lied van de schepping, klanken van de natuur die het ganse scheppings gebeuren doorsrtomen, naar een oorspronkelijk idee van Marco Pogacnik, verder uitgewerkt door Cis Peeters. Het is op basis van de vier natuurelementen die we in de natuurrijken in allerlei combinaties terugvinden, dus ook in het menselijk lichaam. In het bijzondere mensenbeeld,benen gespreid op de grond en de armen opwaarts gespreid naar de sterrenwereld, hebben we voeling met de vier vrouwelijke, spontaan werkzame elementenchakra’s. Vanuit deze chakra’s komen we in verbinding met het Lied van de schepping  (qua datum denken wij pas aan voorjaar 2019, bijdrage 40 euro hele dag 10 – 16.00 uur).

Nu ook op de website te lezen:

Wij wensen een ieder een mooie nazomer,

Ferry  & Margrete