Penkun – Casekow – grens Polen vervolg

 
Wartin multikulturelles Gräberfeld. Vlakbij Grünzer Berge, wellicht maken die twee er eigenlijk onderdeel van. Bos met veel en veelsoortige megalieten, oa diverse steencirkels, sommige in tact, andere gedeeltelijk, meestal vrij kleine stenen. Wij staan er bij één vlakbij de weg. Lichtwezen: Ik ben perplex, wat moet ik zeggen, ze is er al! 
 
 
 
 
 
Hünensteinschlag Näpfchensteine, Schwedt, Karlsberg. Na heel lang zoeken gevonden, we twijfelden of deze het was, we zochten iets veel groters maar Odilia bevestigde dat hier een Lichtwezen bij was. 

 Penkun Schalenstein,
ca. 500 m verwijderd van Slot Penkun.  Vanaf Restaurant Park am See (mooie plek) 200 m, staat aangekondigd onder een afdakje. Lichtwezen: vreemd, raar, bijzonder, dank! 

 
 
 
 
Schalenstein Storkow, Teufelsstein. Midden in het dorp langs de hoofdweg in het plantsoen. Lichtwezen: wat gek, gek, gek, maar over het Grote Lichtwezen mag ik geen gek zeggen, wat ben ik blij!
 
 
 
 
 
Staffelde Hügelgrab;  ruim genoeg gelegen tussen bedrijfsgebouwen erachter en de weg. Ik was eerst naar de achterkant gereden, maar trof daar onder de bomen muggen, toen aan de wegkant (nauwelijks verkeer) gaan staan om te overnachten, toen kwam Contactwezen in paniek naar ons toe: Niet weggaan, jullie zijn nog niet klaar, vertel! Er is iets gaande!
 
 
 

13 augustus
Schwartzerberg, Glasow. 
Heuvel met wat stenen, ligt aan de Ausbau (= zijweg) , sterk overgroeid. Lichtwezen: Ik moet even lachen, mensen brengen hier het Grote Lichtwezen, omgekeerde wereld! En dit spreken is ook merkwaardig. Ik kon voelen dat ie gaandeweg het gesprek wakkerder werd.
 

Schälchenstein Ladenthin

Langs een stille weg; er liggen meer stenen. Reiswezens: Wij hebben ‘m wakker gekieteld!
Voelt zich overstelpt door alle informatie: zo veel informatie, zo veel woorden, daar ben ik niet op voorbereid, maar wil graag weer contact met het Grote Lichtwezen.
 
Hierna rijden we terug naar Löcknitz om onze Kangoo op te halen en de Passat leveren we in in Prenzlau
 Schälchenstein Weselitz.
Onopvallende steen, slechts een klein stukje te zien, langs de weg bij de muur van de kerktuin; bordje erbij. Odilia geeft afscherming voor verkeerslawaai, Lichtwezen is diep weggezakt, alleen de Hartverbinding.