Duits-land maart 2022

Door de reisbeperkingen van de afgelopen jaren willen we dringend de opgelopen achterstand inhalen, dus dit jaar minstens drie reizen gepland, en al vroeg in het voorjaar beginnen!
Maart, het kan dan nog heel koud zijn, maar achteraf kunnen we alleen maar spreken van heel veel geluk: bijna alle dagen boven de twintig graden en veel zon.
Eigenlijk zouden we pas in april vertrekken, maar 18 en 19 maart was er een interessante bijeenkomst fenomenologie in Winsum, Groningen, en vandaar uit zitten we al dichtbij Noord-Duitsland, dus zodoende was ook ons reisdoel bepaald! Daarna eerst nog even rondkijken in een voedselbos in aanleg in Glimmen, ter voorbereiding van een excursie aldaar, en we kregen onverwacht bericht van Inge van Keulen dat ze met enkele zangers op Margrete’s verjaardag, de 21e, bij de Externsteine nabij Deltmold met zangmassage aan de slag wilde, of we wilden meedoen? Dat kwam goed uit! 
Dus het eerste deel van onze reis deden we enkele megalieten aan op weg naar de Externsteine. Het vervolg toch weer wat terug naar het noorden, in de wijde omgeving van Osnabrug, want daar liggen er zo veel, en daarna zouden we wel verder zien. 
Uiteindelijk kozen we voor vakken op de kaart die grenzen aan gebieden waar we al eerder geweest zijn, tot bij de zuidelijkste plaats nabij Ulm, waardoor er nog drie  duidelijk onderscheiden gebieden over blijven om later te doen: rondom Bremen, rondom Leipzig en rondom Trier.
Voor alle duidelijkheid: Duitsland ten zuiden van Ulm hadden we al bij vroegere reizen gedaan. 
(En later dit jaar komen Frankrijk (i.p.v. Roemenië en Oekraïne) en Schotland aan de beurt).


Süntelstein