Frank-rijk 2017

Rocher Flamand nabij Roussellerie

Margrete en ik hadden al lange tijd plannen voor een reis langs de megalieten in Italië. Onze voorbereiding bestaat er dan allereerst uit dat Margrete op de website Megalithic Portal de foto’s bekijkt van de megalieten daar en invoelt of ze een reactie voelt van onze spirituele gids Odilia. Terwijl Margrete hiermee bezig was, ontdekte ze dat tal van hunebedden op een hoogte van 2000 m lagen, en dus in november diep in de sneeuw liggen en voor ons onbereikbaar zijn. Zodoende kwam een oude wens aan bod om nogmaals te proberen contact te krijgen met de wezens van de Tempel van Isis in Parijs, heel bewust verborgen en afgesloten van de buitenwereld onder de kerk St Sulpice. We waren er eerder geweest, toen was het niet gelukt. Nu kozen we een datum waarop we het crypt konden bezoeken. Tevens keken we welke megalieten er rondom Parijs gelegen waren en wilden verder langs de kathedralen van Chartres en Le Mans naar Bretagne, waar we jaren geleden m.n. rondom Carnac heel veel hunebedden hadden gezien, maar toen nog zonder Odilia.

Wij hebben eerder, onderweg naar Portugal, enkele hunebedden in Z.W.Frankrijk opgezocht. Zie hiervoor de doorlink Z.W.Frankrijk 2016.
En andere gebieden in Frankrijk die wij in de toekomst nog gaan bezoeken zullen we eveneens met doorlinks vermelden.

Hier een korte  inleiding over wat megalieten zijn, en  als je meer wilt weten over de megalieten en hun werking in de toekomst, is er een mooi artikel verschenen in het tijdschrift “Antroposofie vandaag” geschreven door Cis Peeters.