Guern-sey en Isle of Wight

 
Sinds wij weten dat Odilia op eilanden zelfstandig, samen met de deva(‘s) alle megalieten kan vinden, zijn wij mensen gaan zoeken die op zo’n eiland één of twee plekken kunnen verbinden door daar de “ingewijde” steentjes te plaatsen en er eentje van daar mee te nemen; dat scheelt ons een hoop reistijd! 
 
Zo heb ik Dave gevraagd of hij nog binnenkort zijn familie bezoekt op Guernsey, één van de Kanaaleilanden. Hij zou een week na mijn vraag al met zijn  vriendin Ellen vertrekken, eerst naar Engeland, waaronder ook Isle of Wight (alweer een eiland, heb ‘m dus ook voor dit eiland uitgenodigd) en dan naar Guernsey. Hij kwam voor zijn vertrek nog in Den Haag waar we hebben afgesproken en ik hem de steentjes overhandigd heb en nog wat uitleg gegeven.
 
En nu, afgelopen zondag, moesten we toch naar Noord-Holland, voor het ecodorp project in Heiloo, dus hebben we bij hun in Limmen hun steentjes voor de Odiliënberg opgehaald. 
 
Arreton Down

Op het Isle of Wight (aan de Engelse zuidkust) hadden we ze 2 plaatsen aangeven: De eerste plek hebben zij niet duidelijk  als megaliet herkend.  Arreton Downs, een heuvel nabij Newport (50.683804N / 1.244078W), maar voor alle zekerheid toch wel een steentje er vandaan meegenomen. Langs de Newport – Brading Road, vlakbij de Hare and Hounds.
 
TotlandDe andere plek is Heatherdown Round Barrows (heuvel), nabij Freshwater, Totland (50.67012N / 1.555616W), zie foto’s.
Toen zij deze plaatsen bezocht hadden gaf Odilia al aan  ons door dat ze er weer een eiland bij had, maar geen idee natuurlijk waar.
 
 
 
kust bij TotlandDaarna Guernsey, waar ikzelf ooit eens met hem bij zijn familie heb gelogeerd. Daar heeft hij voor Odilia verbinding gemaakt bij Le Dehus dolmen, no. 5 op de lijst, en La Varde hunebed, no.8.
La Varda
Ook hier over liet Odilia weten deze verbinding gevoeld te hebben.
Binnen in Le Dehus, dus aan de binnenkant, is in de deksteen de afbeelding van een mensengezicht te zien (dus wel een zaklamp meenemen!)
 
In deze doorlink vind je de lijst van Guernsey