Hessen 2
Hertingshausen
Menhir – Kassel. “Ja ik ben er wel maar heel verbaasd, allemaal heel vreemd. Aangesproken worden door mensen, jullie hebben het over het Grote Lichtwezen, heel vreemd maar tegelijk schept het wel verwachtingen. En dat alles zomaar ineens, ik kan ’t niet geloven maar wil wel graag. 
 
 
Heubach Schwarzenberg – grenssteen
Heubach Schwarzenberg 1e

Heubach Schwarzenberg– menhir. Fulda.
Bovenop een flauw heuvelachtig weideveld staat in het midden een vierkante grenssteen.Pas als je daar bovenaan staat en je weet waar je moet kijken kun je in 2 hoeken van het terrein een menhir zien.
Bij de ene: “Ik begrijp je verhaal, maar bevatten doe ik ’t niet.
De andere: Ik weet alles al (ze zijn blijkbaar verbonden met elkaar), maar hoe krijg ik contact, dat wil ik ook!”

Frauenstein-menhir & Taufstein- natural Stone
Frauenstein-menhir (Hesse)  & Taufstein– natural Stone- Fulda.
Zo’n 100 m verwijderd van de vorige. De eerste: “Jullie boodschap heb ik begrepen, alleen hoe krijg ik contact? Behalve deze hiernaast liggen er hier wel meer, maar voor jullie mensen verborgen”. 
De andere: “Ik wil ook graag contact, verder heb ik alles begrepen, welbedankt!”
Frauenstein-menhir (Hesse) (32) & Taufstein- natural Stone

 
 
 
 

Glauberg Fürstengrabhügel

Glauberg Fürstengrabhügel Frankfurt.
Borden langs de weg verwijzen naar “Keltenwelt”. Dit complex  is pas in 1997 ontdekt door het bekijken van luchtfoto’s en zo aangelegd als men vermoedt dat het er vroeger heeft uitgezien.

Het moderne gebouw is het museum voor de vondsten van deze plek. Blijkbaar heel veel Keltisch, maar de heuvel is veel ouder, nl. neolithisch. (Overigens worden heel veel neolitische bouwwerken zoals megalieten in Duitsland Keltisch genoemd.
De Keltische cultuur ging ten onder rond het jaar 1000 na Christus, terwijl de neolitische cultuur langzaam verdween rond het jaar 0.
Odilia vertelt wel dat de Kelten de oudere neolithische cultuur met respect behandelden, in tegenstelling tot het Christendom dat graag op of bij oude cultusplaatsen Christelijke symbolen en gebouwen plaatst.) “Wat je hier ziet is mijn cultuur niet, ik ben van veel eerder, maar we gingen goed samen. Zoals het nu is, is het vnl. het uiterlijk, oppervlakkig. Ach, ’t is wat ’t is. Ik ben hier alleen, maar in de omgeving is wel meer. Ik heb al het een en ander gehoord van die wezens bij jullie, ik weet niet hoe ze heten; ja, het Grote Lichtwezen daar wil ik wel heel graag weer verbinding mee. Fijn, en dank!’

Kindstein-menhir Vreemd allemaal dat jullie me aanspreken, en die steen met dat licht, wat betekent dit allemaal?” Margrete als representant kijkt om zich heen. “En hier om me heen, allemaal zo anders, heel vreemd. Het Grote Lichtwezen, oh, daar wil ik wel heel graag mee verbonden worden, kan dat nu? Dank jullie wel!
 
Heiliger Stein

Heiliger Stein
Heiliger Stein-passage grave Hungen.
In 2007 gerestaureerd naar de huidige vorm.
Ligt in een wijds open grasland met twee zitbankjes erbij, een hunebed met menhir, zoals eertijds overal gebruikelijk: de menhir (staande steen) voor verbinding met de kosmos, het dolmen of liggend, voor verbinding met en vanuit de aarde. Men is Keltisch voor steen).
Onze vraag of zij dan ook met twee zijn of met één: “Ik ben één; dit is wel veel nu ineens, maar tegelijk zeg ik dat ik wel heel graag verbinding wil. 

 
Eichelsdorf menhir / Der Dicke Stein von Eichelsdorf (niet op onze lijst) Nidda, Giessen.
Op weg naar een volgende megaliet kijkt Margrete vaak op google of ze nadere informatie kan vinden, m.n. een foto, ter aanvulling van de informatie die wij op onze lijst hebben staan die afkomstig is van Megalithic Portal. Vooral handig als de situatie recentelijk is gewijzigd, of wanneer de accuratie niet nauwkeurig is, en dit laatste is vaak het geval.
Zo zocht zij de naam op van de eerstvolgende menhir,  tikte eerst het woord menhir in en voordat ze de eigenlijke naam kon intoetsen verscheen er een naam met foto van een andere, ons onbekende menhir.
Die bleek ook in het gebied te liggen waar we reden, althans, zo’n 25 minuten terug, maar stond niet op onze lijst. 25 Minuten terug rijden, of maar laten zitten? Lastige keus. Toch maar opgezocht, zonde om over te slaan. En een uurtje meer of minder op een reis van een paar weken maakt niet echt uit.
Ter plaatse aangekomen bij menhir Eichelsdorf, ten oosten van Frankfurt, gaf de gps ‘m aan rechts van een weggetje, maar over een  strekking van zo’n 100 meter. Bij de brug, naast of bijna onder de brug? Er loopt wel een paadje.Verderop liggen wel zo’n tien grote stenen verspreid langs de weg. Welke is de menhir? Vele ervan lijken enigszins op die op de foto. Bovendien liggen er op de velden rondom ook grote stenen van formaat “menhir”. Is de aanduiding “rechts van de weg” wel nauwkeurig? En lastiger nog, Margrete’s idee wijkt sterk af van de mijne.

De oplossing komt aangereden: een wat oudere man in een auto, spreekt heerlijk dik dialect, maar bij de derde keer uitleg begrijp ik dat hij verwijst naar wat hij noemt Die Dicke Stein verderop langs de weg. En ja, daar zien we zelfs dat er een heel klein bordje bij staat, maar wel verscholen achter de steen!
Maar bij goed kijken ontdekken wij dat daar eigenlijk een overblijfsel van een steenkist of misschien wel een hunebed rondom ligt, grotendeels in de struiken. Zou er bij zo’n zwaar beschadigde megaliet nog een Lichtwezen zijn?
Ja, we krijgen contact, hij is nog heel helder bovendien, vertelt dat zijn behuizing (woorden als hunebed of steenkist zeggen ‘m niets) erg beschadigd is maar hijzelf niet, en weet wel te vertellen dat de meeste stenen daar in het rond liggend bij zijn vroegere behuizing horen (dus is het geen menhir).
En als we hem vertellen over de terugkeer van het Grote Lichtwezen reageert hij zowel enthousiast als ongeduldig, dan wil hij direct het contact terug. Een haastig “dank jullie wel” kan er nog net vanaf.

Later vertelt Odilia dat de deva van dit gebied dringend heeft ingegrepen en deze “niet-menhir” direct met Odilia verbonden wilde hebben omdat ze bang was dat deze megaliet wel eens zou kunnen verdwijnen bij verdere bouwwerkzaamheden; vlakbij zagen we inderdaad nieuw aandoende waterwerken. Odilia zou in zo’n geval haar invloed kunnen inzetten bij de besluitvorming over bouwplannen!
Dit nu wetend zijn we helemaal blij met onze beslissing even terug gereden te zijn. Vragen we ons wel af in hoeverre dit onze “eigen” beslissing was! Eigenlijk weten we het wel.  
Eichelsdorf menhir / Der Dicke Stein von Eichelsdorf
 
Heiliger Stein-passage grave
 
 
 
 
Glauberg Fürstengrabhügel