Wat zijn natuur-wezens

Natuurwezens worden meestal in 4 groepen verdeeld, Kabouterafhankelijk van het element waar ze zich het meest bij thuis voelen: aardwezens (kabouters, kobolden, gnomen​), luchtwezens (sybillen), waterwezens (nimfen) en vuurwezens (salamanders), maar er zijn ook veel mengvormen.

​Omdat ze in de elementenwereld leven worden ze ook wel elementwezens of elementaren genoemd.

Niet te verwarren met elementalen (korte toelichting onder aan deze tekst).

Natuurwezens​ leven dus​ in de ethersfeer, dus zonder fysiek lichaam, maar voor sommige mensen wel waarneembaar. dat kan zijn door ze vaag te zien, maar anderen horen ze, of soms kun je hun aanwezigheid voelen. Sommige mensen kunnen dat altijd, anderen soms wel en soms niet. het hangt af van je gevoeligheid, maar ook van je innerlijke stemming, je zelfvertrouwen en hoe sterk je in het lichamelijke leeft. Wij mensen leven behalve in het fysieke, ook in de ether- of levenskrachtensfeer, dus net zo als de natuurwezens. Onafhankelijk van je lichamelijke gezondheid kun je je levenslustig voelen, en soms niet

​Wij, Margr​ete en Ferry, maken vnl. contact d.m.v. opstellingen.

Elk natuurwezen heeft 1 specifieke taak; daar identificeert hij zich volledig mee, geheel in tevredenheid overigens een andere taak willen en kunnen ze niet, hun hele leven lang en dat kan eeuwenlang zijn ! in principe sterven ze niet; wel kan hun taak komen te vervallen, dan “lossen ze op”, gaat hun energie terug naar de Oorsprong.

Zo heb je geurwezens (laat maar eens een windje), kleurwezens (het groen in het gras), steenwezens (praat maar eens tegen de muren van je huis), huisgeesten ( stelt het zeer op prijs als je  ‘m gedag zegt bij vertrek en thuiskomst), muzen als je kunstzinnig bezig bent, speelwezens (vaak in de buurt bij kinderen), zware rommelwezens (in rommelzolders) en opruimwezens (helpen je, als je ze uitnodigt), neptunuskinderen spelen in de branding, elk orgaan in je lichaam wordt “bestuurd” door een specifiek orgaanwezen, en je lichaam als geheel wordt a.h.w. gedirigeerd door je persoonlijk elementaarwezen (PEW),of lichaamswezen,​ die het zeer op prijs stelt als je geregeld afstemming zoekt. deze bezorgt  je, als ie dat nodig voor je vindt, je gezondheid, dus​ ook ​ziektes, of zelfs ongevallen; dat dan vaak in overleg met je karmawezen.

Ze kunnen zich niet voorstellen dat ze ooit een andere taak op zich zouden nemen; ze snappen er weinig van als je ze vertelt dat je 2 verschillende deeltijdbanen doet, en daarnaast wellicht nog avondles geeft, en ondertussen ook nog kinderen opvoedt; tegelijkertijd zijn ze wel heel nieuwsgierig naar ons , hoe we  leven, denken, voelen.

Wat voor hun totaal onbekende begrippen zijn, zijn vrijheid (van keuze op allerlei gebied), liefdesrelaties, onze lichamelijkheid (dat we niet door een muur heen kunnen, dat we last van hitte en kou hebben, en bij regen nat worden, dat we ziek kunnen zijn, onze geslachtelijkheid), dat we niet telepathisch zijn en kennis uit boeken halen.  Mechanische klank en beelden (tv,pc) nemen ze niet waar. Wat wij aan een film of cd beleven is hun dus een raadsel.

waternimf

Hoe voeden ze zich ? met de alom aanwezige etherkrachten in de natuur ! honger kennen ze dus niet. Maar er zijn wel voedingsstoffen die extra sterke etherkrachten bevatten, en als wij (M&F) met ze werken belonen we ze daar altijd mee : zoetigheid, zoals honing (de bijen beschermen hun honing zo goed dat natuurwezens er zelden bij kunnen komen), een koekje, suiker (mag gerust de voor ons ongezonde witte kristalsuiker zijn), (melk)chocola, wijn, liefst rood (doen wij altijd in een eierschaaltje of schelp, want we willen geen onnatuurlijk afval achter laten) zij worden er niet dronken van, pure tabak. Geen brood (te zwaar), geen fruit (vinden ze zelf wel in de natuur).

Plastic/kunststof herkennen ze niet. Etenswaren verpakt in plastic betekent dat de daarin opgesloten elementaren ook inderdaad opgesloten zitten, een afschuwelijke ervaring ! Glazen potten zijn prima, want glas is natuurlijk materiaal, bestaat dus uit natuurwezens, en is dus doordringbaar voor ze. Blik sluit meestal ook af, en laat geen licht door, zoals glas wel doet.

Windmolens zijn gemaakt van kunststof (bovendien bevatten die chemisch stoffen  die bij de delving zeer milieu-verontreinigend zijn), de wieken slaan natuurwezens “kapot”, waardoor er veel herstel nodig is. Hetzelfde geldt voor zeer snel rijdende auto’s (niet de verbranding in de motor = natuurlijk proces), wel de vrij komende co2 gassen.

Als je in je leefomgeving gaat ingrijpen : je huis opknappen, interieur anders indelen, huizenbouw, wegenaanleg, bomen snoeien, bloemen plukken, gras maaien, nieuwe planten neerzetten : laat het de natuurwezens te voren weten door je plannen hardop uit te spreken. (Ze verstaan niet zozeer onze taal, maar ervaren wel sterk onze intentie die in onze woorden besloten ligt). Dan kunnen ze zich voorbereiden en voelen ze zich niet overvallen. Bovendien is het ook een uiting van respect, je laat merken dat je rekening met ze houdt.

Het mooiste zou zijn als de mens bij grote ingrepen in de omgeving eerst toestemming zou vragen, zoals in IJsland, waar b.v. bij wegenaanleg geomanten (landschapshelers) worden ingeschakeld.

reageren: natuurlijkewezens@gmail.com

Elementalen zijn zware, negatieve schimmen die ontstaan door het hardnekkig negatief denken van mensen, veelal met als basis heftige begeerte,materialisme, egoïsme. Van deze elementalen maken occulte genootschappen en politieke partijen gebruik (Geert Wilders !) Maar pas op ! Ook wij zijn hier vatbaar voor als we ons miskend voelen en overgaan tot gevoelens van rancune, haat en wraaklust, en brengen dan veel negatieve energie de wereld in.
Anderzijds kunnen elementalen jou ook helpen je idealen te verwezenlijken, en met name als je die inzet voor “het goede” dan worden ze een sterk positieve kracht.

 

terug naar boven