Neder-saksen – onder-weg naar de Extern-steine

Nedersaksen, onderweg naar de Externsteine
 

 
 

Dammer Stappenberg Steingrab  in Steinfeld 
 “Leuk om aangesproken te worden, dat is wel heel lang geleden; oh, het Grote Lichtwezen van vroeger ook nog, had ik nog niet gemerkt, was er eigenlijk ook niet mee bezig, zo onverwacht!
Wel grappig, zo veel op één dag, als grappig het juiste woord is.
Ja, nu begin ik haar te voelen, ja, heel bijzonder allemaal, veel dank!”
 
 
 
 
 
 
Clemens-August-Dorfer Hünengrab 1
 
Clemens-August-Dorfer Hünengrab 2.
Clemens-August-Dorfer Hünengrab 1.
Bij een woonhuis het bos inlopen, in de bocht naar links, of via het pad tegenover de ingang bij de begraafplaatst.   “Hé, wat leuk, er komen hier wel vaker mensen, maar die weten niet van mij; jullie spreken me aan”. Als Margrete vertelt over het Grote Lichtwezen: “Nou ben ik nog verbaasder, heel onverwacht maar wat fijn”. Margrete toont de steen met het licht van het Grote Lichtwezen (voor ons Odilia): “Daar was ik niet mee bezig, maar nu je het zegt, ja, daar ben ik heel blij mee, en over het contact via die steentjes, wat een goed idee”. 

Clemens-August-Dorfer Hünengrab 2.
Clemens-August-Dorfer Hünengrab 2.
Clemens-August-Dorfer Hünengrab 2.
Ligt binnen het hek van de begraafplaats, vlakbij de achter-ingang vanaf de parkeerplaats. Ligt er wat verwaarloosd bij.
Ik ben er, ik lig hier heel tevreden en rustig“. Contact met de andere? “ Vroeger wel, maar wat moeten we zonder taak?” Margrete vertelt over het Grote Lichtwezen, en de steentjes. Nog vragen? “Heel veel, maar nu contact met het Grote Lichtwezen is veel belangrijker, dus die vragen sla ik over; prachtig, werkelijk fantastisch! 
 

Stöckse Teufelsbett met op de achtergrond Giebichstein
Stöckse Teufelsbett, Omdat wij eerst even stil stonden bij de vorige, die er vlak naast ligt, waren onze reiswezens ons voor, hadden ‘m al geïnformeerd. “Ik ben in de war, wat gebeurt er?” Het Grote Lichtwezen is terug, kijk maar, dan zie je haar licht. “Ja, dat licht had ik al gezien, maar nu ook contact, oh, eh.” Wij laten je los, dan kun je gelijk contact maken. (gehaast en verward:) “Ja, oh, dank jullie wel, en er zijn er meer, die andere daar, die is anders, heeft een andere taak dan ik, ik ben anders“. 
Giebichenstein
 
 
Giebichen-stein in Stöcke. Ligt in het bos met parkeer-plaats er voor, direct zichtbaar. Ik ga er vlak voor staan, met mijn rug naar ‘m toe. Ik word naar ‘m toe gezogen; hij voelt heel kordaat en had ’t al begrepen (via zijn buursteen) “Het is goed, heel fijn, dank jullie wel!”
 
 
Davidstein
Davidstein / Goliathstein, Neustadt am Rübenberge.
Margrete: Ben je er? “Ik ben er altijd, jullie komen wel heel onverwacht, maar welkom!” Margrete vertelt onze boodschap. “Ook heel onverwacht, ik had het al gezien aan het licht, wat fijn! Ik zou ’t niet moeten kunnen geloven, zo onverwacht, maar ik zie nu eenmaal haar lichht, dus ik weet dat het waar is, en ik ben jullie heel dankbaar”.

Externsteine
Externsteine. Hier hebben we met Inge van Keulen en twee anderen de stenen een klankmassage gegeven en hierover contact gemaakt met het Externsteine-wezen. Zie ons reisverslag, deel 1.
Lente Equiniox Externsteine