Wie zijn wij


Margrete Vijlbrief

In mij is er een groot verlangen om meer te kunnen betekenen voor de aarde met al haar zichtbare en onzichtbare wezens; het contact met deze wezens, die ik als kind al ervaarde, ben ik nooit kwijt geraakt.

Dat de aarde in leven wordt gehouden door een netwerk aan krachten, die weer gestuurd en gevoed worden door wat je “elementaarwezens”, zou kunnen noemen, is voor mij helder.

Doordat wij mensen steeds dieper ingrijpen in de natuur, werken wij verstorend op levensprocessen en het natuurlijk evenwicht – dit geldt niet alleen voor de aarde maar ook voor ons persoonlijk.

Vanuit het verlangen om een mogelijk helende (of positieve) bijdrage te leveren, ben ik begonnen met Gaia+ bijeenkomsten.

Daarnaast ben ik gaan samenwerken met Ferry en de deva Odilia; het belang van deze samenwerking wordt voor mij steeds duidelijker. Odilia beantwoordt via mij de vragen die Ferry haar stelt, waardoor ons beider inzicht over de werking van de aarde en haar helpende krachten steeds helderder wordt.

Verder werken we met “natuuropstellingen” met daarbij als ondersteuning “systemische rituelen” als waardevolle aanvullingen voor helingen van specifieke plekken.


Ferry van der Loos

Ik heb 40 jaar in Den Haag gewerkt als leraar Engels, waarvan bijna 30 op de laatste meisjes mavo in Nederland, de Johanna Westermanschool, tegenover het Congresgebouw, op slechts 200 m afstand van het gebouw waar ik ben geboren, de villa Henny van Berlage, de toenmalige Oranjekliniek. Daarnaast was ik zo’n 15 jaar leerlingbegeleider en schooldecaan, en in de opleiding hiervoor kwam ik in aanraking met allerlei therapievormen, waaronder ook systemisch werken (familie-opstellingen).

Ik had altijd al veel belangstelling voor allerlei natuurverschijnselen (o.a. grafheuvels), en las bij toeval (wat heet !) het boekje Een zomer met het kleine volkje, waardoor mijn belangstelling voor natuurwezens werd gewekt. Ik ging een opleiding doen bij Nicolaas de Jong, in natuurheling, vanuit antroposofie en astrologie, en in Zwitserland volgde ik een opleiding in natuur-opstellingen.
Hiermee heb ik , samen met Margrete, veel geëxperimenteerd, en kwamen
we, alweer “bij toeval” op het spoor van onze spirituele gids Odilia, wier werkgebied betreft de natuurwezens en alles wat daarmee te maken heeft, in Europa.

 

 

 

 

 

terug naar boven