Zuid – west van Gdansk

De volgende krachtplek was Lesno, bij Brusy. Internet had aangegeven Lesno Barrow (53.935270 / 17.694680). Deze coördinaten laten je echter te ver doorrijden, het bordje aan de weg, 500 m, klopt wel. Je stopt dan op de parkeerplaats. Schuin daarachter loopt een pad het bos in en dan zie je al snel van alles liggen – grafheuvels en veel steencirkels, vaak ook weer met enkele grote stenen en kleinere er tussen​in; de grafheuvels óók omringd door stenen.

Eerst dachten we dat dat een hedendaagse toevoeging was, maar we zagen het vaak zo op die manier.

Odilia gaf aan: Ik wist niet dat dit nog bestond, wat veel, en nog niet eens alles zichtbaar. Ik heb al contact, maar maak toch ook nog maar specifiek contact met een woordvoerder; jullie hoeven hier geen steen neer te leggen (wel eentje meenemen) want de deva hier is dezelfde als op de vorige plaats.

Ik ging als representant staan: Goedemorgen, we weten dat jullie met een missie komen, dat heeft onze deva al laten weten vanaf jullie vorige plek, en die twee wezens bij jullie hebben ook al veel verteld. En welkom aan het Grote Lichtwezen, dat is wel heel onverwacht en ook heel lang geleden. Sommigen hier verkeren nog in ongeloof, anderen zijn alleen maar verrast en moeten nog wat wennen aan het idee, maar beseffen dat het echt zo is, wat een grootse en belangrijke gebeurtenis! Haar boodschap horen we graag, want ze komt natuurlijk niet zomaar en daarna zien we wel verder, dat gaat allemaal wel goed komen.

Maar waarom komt ze via jullie en maken jullie wel contact met ons en andere mensen nooit?

Ik heb dit uitgelegd, voor zover je dat begrijpelijk kunt maken, en ook dat alle mensen dit zouden kunnen maar er niet vanaf weten, en dat we hopen door dit bekend te maken, dat ook andere mensen ditzelfde in de toekomst gaan doen.

Ja, dat zou fijn zijn, dan zouden we kunnen samenwerken! Heel veel dank, en goede reis verder.

Verder naar Mrciszewice, Koscierzyna (54.267370 / 17.842620), stonden we met deze coördinaten voor een modern huis. Vlak ernaast was er wel een soort van pad, en een goed afgesloten houten bouwsel, waar je aan de begroeiing kunt zien dat er niet veel gelopen wordt. Verderop lagen er verspreid wat groepen stenen, maar iets van een structuur viel er niet in te ontdekken. Waren de stenen verplaatst?

Odilia: Deze stenen hebben wel aan een lichtwezen toebehoord, maar er is inderdaad veel verplaatst; het voelt heel verstoord. Er liggen verspreid nog wel meer stenen, maar de kern is er niet meer, die is vernietigd en het lichtwezen is vertrokken. Heel tragisch voor de aarde, maar het is niet anders, jullie hoeven hier niet contact te maken.  

Jammer, en zonde van onze tijd, want het was nog een aardig eind omrijden.

Door naar Wesiory, even buiten de stad. De coördinaten (54.233000 / 17.850000) moesten volgens ons 54.219998 / 17.843310 zijn, maar mensen aan wie wij de weg vroegen wezen allemaal naar dezelfde zijweg, en daar stond het bordje, Kamienne Kregi (wat “stenen bruiloft” betekent). Een grote drukke betaalde parkeerplaats (zelfs voor autobussen) en een uitspanning. Wat een drukte! Maar gelukkig moet je een eindje het bos inlopen, wat niet iedereen deed, en was het weer een uitgestrekt gebied met steencirkels van diverse vormen en een aantal grafheuvels.

Odilia was weer erg verrast en ontroerd, zo veel! Ze vroeg of we contact wilden maken met een woordvoerder, ik als representant:

Welkom, wat leuk dat ik met jullie kan spreken; ik heb de indruk dat dat eigenlijk heel eenvoudig is, waarom doen mensen dat dan nooit? Vertel dit gerust verder, wij willen graag met mensen in gesprek gaan, dan kunnen we ze van alles vertellen want de mensen begrijpen maar weinig van ons, zelfs archeologen niet. Jullie reiswezens hebben ons al veel verhalen verteld, dus we weten waarvoor jullie hier zijn. We hebben ook het Grote Lichtwezen (Odilia) waargenomen, en willen graag weten wat haar plannen zijn. Sommigen zijn misschien nog niet helemaal klaar om mee te werken, maar dat komt nog wel, die hebben wat meer tijd nodig, en dat is begrijpelijk na zo’n lange afwezigheid en plotselinge terugkeer. De meesten zijn echter heel blij met haar wederkomst. Heel veel dank aan jullie en nog een goede reis verder – tenzij je nog vragen hebt? Nee, dit verhaal was helder en compleet.

 

Later op de dag bereikten we Tratkownica, Kartuzy (54.287880 / 18.276670) – op het bord staat: Trasarowerowa Kamienne Kregi – ​wat er mooi en stil bij lag; mooi aangelegd en met een duidelijk wandelpad er doorheen​. Odilia vroeg of we van plan waren hier te overnachten, dan zouden de reiswezens hun voorbereidende werk kunnen doen: Maak zelf nog maar even geen contact, want ik proef wat terughoudendheid en weet niet waar die vandaan komt. Jullie hoeven geen steen neer te leggen want het is dezelfde deva als van de vorige; ze is zeer krachtig en beheert een groot gebied.

Onderweg hebben jullie nog een bordje gezien Kamienne Kregi, daar hoeven jullie niet heen want dat behoort ook tot haar gebied. En ik voel me weer heel blij, zoveel bij elkaar! Ik had niet kunnen bedenken dat dat nog bestond. ’s Avonds laat kwam er een boswachter langs, hij gaf ons toestemming om te blijven, hoewel dat officieel niet is toegestaan.​

​’s Nachts ging het regenen…en het zag ernaar uit dat er nog meer regen ​zou komen.

De volgende ochtend hebben we contact gemaakt, wat volgde was bijna een monoloog: Goedemorgen, we hebben al veel vernomen en begrepen​; gisteravond was wel heel onverwachts en onvoorbereid, vandaar dat er wat weerstand was: de meesten zijn nu zeer positief over contact met het Grote Lichtwezen van vroeger; enkele zijn nog wat onwennig maar dat gaat wel goed komen.We hebben nog niet echt contact met haar gehad, ze is nog wat voorzichtig, maar we zijn ons er wel op aan het voorbereiden want het is overweldigend mooi nieuws voor ons. Fijn dat jullie haar hier hebben gebracht, we zijn jullie uitermate erkentelijk daarvoor, en we wensen jullie verder een goede reis. Het ga jullie goed.  

Lesno Kregi Kamienne