Pontivy – Baud – richting Ploër-mel

Dolmen St Nizon bij Malguénac,  Pontivy, (48.07715 / 3.08713) hebben we bewust overgeslagen, ’s winters niet te bereiken, ligt er te veel water.                                                                                                                                      
 Stèle de Guehénno (47.8915 / 2.639117) ook nabij Pontivy, hebben we per ongeluk overgeslagen. 

 “Mégalites” bij Penhoët

Op weg naar Menhir de Botergal / du Mené passeren we een bordje “Mégalites” bij Penhoët, met parkeerplaats. We lopen even het bos in en vinden langs het stroompje enkele prachtige natuurlijk aandoende gestapelde rotsen . Volgens Odilia zijn er meer dan één Lichtwezens; contact met een vertegenwoordiger: we weten niet wat te zeggen, hierop zijn we niet voorbereid, het zal wel goed zijn. 


Dan rijden we richting  Ploërmel en vinden wij na enig zoeken Menhir du Mené / de Botergal (47.8374 / 2.8508) bij Moustoir-Ac net in het bos, dus ook dicht bij de weg, vlak tegenover de zijweg. Valt bijna niet op tussen de bomen. Het Lichtwezen reageert: Héél bijzonder, héél bijzonder!

Dichtbij Kerara, in Bois du Cerf, staat langs de weg een bordje voor Menhir Men-Bras de Kermarquer in Moustoir-Ac  (47.82492 / 2.858818). Het Lichtwezen wacht niet op een uitnodiging maar laat zich aan Margrete voelen: Wat een heuglijk nieuws, weer verbinding met het Grote Lichtwezen, heel veel dank aan jullie, jullie doen heel mooi werk!

 


De derde in dit gebied ook door toeval gevonden door een bordje langs de weg, een hele rij 300 m  lang omgevallen menhirs en nog losse stenen in het bos (ca. 200?), maar alle menhirs (ca.60) nog met Lichtwezen: Cornevec bij Camors (47.8318  2.9634). Contact met een vertegenwoordiger die hier even verbouwereerd was als Odilia vanwege het aantal.

 

 

Ook bij Camors Menhir L’Etoile (47.83753 / 3.01242) aan de D779. 700m lopen hoofdpad volgen, bij bordje no. 30 stukje links af. Let op waar je vandaan komt, midden in het bos ben je snel je orientatie kwijt!  Ik voelde het Lichtwezen al voordat ik ‘m had uitgenodigd: Wat een gebeurtenis! Had zeker niet eerder gekund, het zij zo, in elk geval dan nu; dank jullie wel, mooi werk wat jullie doen, dank!

 

Op weg naar Menhir de Kerhero (47.83881 / 2.8571), kwamen we eerst Kerara tegen, en pas thuis bij het uitwerken van ons verslag ontdekken we dat we Kerhero verder vergeten zijn. Jammer, want een bijzondere vorm, een soort watersteen. Ongetwijfeld zal Odilia ‘m ondertussen gevonden hebben, want lees maar wat het Lichtwezen bij Kerara vertelt.Kerara menhir
 met stenen. Moustoir-Ac (47.8229 / 2.8566),  dus ook deze onverwachts tegengekomen. Klein weggetje (Le Gohic) een eindje het bos in volgen. Het Lichtwezen laat zich aan Margrete voelen: Wat een vreugde dat jullie zelf hier zijn gekomen, jullie zijn me niet vergeten.Dank, heel veel dank. En wat een nieuws, de hele omgeving weet ’t nu. Gehoord van de deva? Zo zou je haar kunnen noemen. Zouden jullie nog een keer voor me willen zingen, zo mooi! Doen we graag.
Hierna reden we met de gps naar  de afslag van de D 767 genomen, waar we eerst in het bos gezocht hebben, daar mooie grote stenen vonden, we dachten dat die het waren die we zochten, maar Odilia gaf aan dat daar geen lichtwezen was. Verdwenen?
Google maps gaf een iets andere oriëntatie, omgereden over Qelennec/Qellenec, toen het weggetje voor de auto onbegaanbaar werd verder gelopen richting de bossen, daar vlak vóór het bos inderdaad het bedoelde dolmen gevonden, maar nauwelijks herkenbaar.
Odilia ging navraag doen bij de deva en vertelde dat het Lichtwezen oorspronkelijk bij het dolmen huisde, maar later naar de grote stenen in het bos is verhuisd, maar zich ver verscholen houdt.  Odilia zal zich voorzichtig aan het
Lichtwezen kenbaar maken, wij hoefden daar niet verder te zoeken. 
Jammer genoeg bij mijn aantekeningen niet het nummer van de lijst vermeld, hierdoor weten we niet hoe deze heet en kunnen we ook de locatie niet meer terug vinden.
Vreemd maar waar. De invloed van het lichtwezen ?

 

 

Eveneens in de buurt van ColpoAlléé Couverte Kerjagu en Pierres aux Esprits Follets (47.8299 / 2.7701), het geheel, een gewezen boerderij, ligt er mooi verzorgd bij, het Lichtwezen had nog niets vernomen van de wederkeer van het Grote Lichtwezen, maar was er heel duidelijk in: Graag!  Larcuste Cairns
 ook nabij Colpo (47.8053 / 2.793), er moeten er vijf liggen, wij zagen er twee. Prachtig! Het Lichtwezen: Geweldig aangesproken te worden, maar nu het Grote Lichtwezen er is gaat zij voor!

 

Bij Plaudren ligt de Allée couverte de Menguen-Lanvaux (47.80526 / 2.69151) in het bos, neem navigator mee, anders moeilijk te vinden. Het Lichtwezen: Bijzonder aangesproken te worden, ik lig hier heel tevreden, en het Grote Lichtwezen, graag,  en jullie zijn de wegbereiders? Wonderbaarlijk!

Die nacht was het bitterkoud, en ook overdag 6 januari, vochtige kou, drong door alles heen, brrrr. 

La Loge au Loup – Kerfily dolmen

Dolmen Loge au Loup (wolvenhol), Trédion ((47.76733 / 2.59188), alleen lopend te bereiken vanaf de parkeerplaats, staat goed aangegeven.

Menhirs Babouin et Babouine in het bos bij Tredion ( 47.7818 / 2.579),  met gelaat, twee Lichtwezens. Neem gps mee! Breed pad net voorbij de parkeerplaats volgen, verderop links, vallen nauwelijks op tussen de bomen. De gezichten zijn in een later stadium aangebracht door een andere cultuur, de lichtwezens van de oude en nieuwere cultuur zijn versmolten tot één; de kleine is voor de cultus met de vrouwen en kinderen, de hogere voor de mannenlijn (vertelt Odilia). Het Lichtwezen: Ik zie jullie voorouders, maar ken ze niet, zijn niet van hier. Het Grote Lichtwezen hier? Wij hebben haar overal gezocht, ook in de kosmos, was nergens te vinden. Ik liet jullie wachten, had tijd nodig om te landen, ik was al half vertrokken naar de voorouders want wij hebben hier geen taak meer. Een nieuwe taak? Willen alleen in verband met de voorouders, anders niet. IkBespreek dat maar met het Grote Lichtwezen.   (In Italië hebben we vele menhirs met gezichten gezien)
Op merkelijk: Margrete had haar hand bovenop Babouine gelegd en haar hand voelde na enige tijd heel warm en bleef dat ook een hele tijd, en dat op deze koude dag!


Dolmen Roche de Migourdy, Plumelec (47.814628 / 2.64372), tussen de bomen, het Lichtwezen: Ik had al iets vernomen, en wat fijn weer met mensen in contact te zijn, laten meer mensen dat doen, en het Grote Lichtwezen terug, ik kan het niet geloven, maar weet dat ’t waar is, ik heb er geen woorden voor, groots, dank!