Portu- gal en Zuid Spanje najaar 2016

Wat vooraf ging …

Het was alweer een aantal jaren geleden dat ik voor het laatst in Portugal was – dat was toen na een tango-stage in Galicië – waarna ik wel eens wilde verkennen hoe het zou zijn om in mijn eentje te reizen. Ik ben toen per auto vanaf het noorden door heel Portugal getrokken, en heb Porto ruimschoots verkend (wat een heerlijke oude stad, met elke week drie tangosalons, waarvan ik er twee heb bezocht) en even ten zuiden van Porto mijn favoriete stranden bij de stadjes Miramar en Granja. Genoten van de fado op het dorpsplein van Coimbra, om later nog in Lissabon een tangosalon te bezoeken waar alleen fado-muziek werd gedraaid, wat een beetje saai is om op te dansen, terwijl juist in die periode de wat wildere neo-tango in zwang was.

Die reis is me uitstekend bevallen!

Nu met Margrete een heel ander plan gemaakt – meer in navolging van onze reis door Wales en Ierland op zoek naar hunebedden (dolmens), steencirkels, menhirs en anderssoortige krachtplaatsen – voornamelijk om de wens, beter gezegd, het verlangen van onze deva Odilia te vervullen.

Hier een korte  inleiding over wat megalieten zijn, en  als je meer wilt weten over de megalieten en hun werking in de toekomst, is er een mooi artikel verschenen in het tijdschrift “Antroposofie vandaag” geschreven door Cis Peeters.

Reisverslag:

terug naar boven