Richting Toulon

De laatste: Gaoutabry of Gauttobry of Gotteaubry Dolmen (43.171818 / 6.238809), nabij La Londe-Les-Maures, bij Pas de Cerf. Een brede redelijk begaanbare steentjesweg (dirt road), die verderop wat ruwer werd. We moesten nog een kwartier lopen, maar het staat heel duidelijk en ludiek aangegeven. Er is een hek met een doorgang, enkele info-borden, ook een aankondiging voor excursies met rondleiding tegen betaling – het geheel maakt een wat over-verzorgde indruk, mogelijk komen er veel excursies (schoolgroepen?). Odilia geeft aan dat het lichtwezen zeer teruggetrokken is, wellicht vanwege het vele bezoek, voor haar misschien onbereikbaar, maar niet voor ons, en dat zou dan ook haar toegang geven. Ik: Goedendag, dit is Margrete en ik ben Ferry. Welkom, jullie hebben echte belangstelling! Er komen er hier zoveel die geen echte belangstelling hebben, alleen uit nieuwsgierigheid komen, fijn om weer echt contact te hebben. Wij komen inderdaad niet zomaar, maar met een bedoeling. Vertel. Het Grote Lichtwezen is terug! Dat is wel heel onverwacht, en onvoorbereid, maar ik wil wel graag contact. Ik heb nog wat achtergrond informatie. Graag. Ik deed mijn verhaal. Heel boeiend allemaal, wat een fijn gesprek, en nu stel ik me open voor het Grote Lichtwezen, dank jullie wel hoor, heel veel dank!

 

Hiervandaan naar de haven van Toulon, voor de oversteek naar Corsica, de reiswezens verheugen zich er enorm op, veel mensen met reiswezens,veel uitwisselen! Het autowezen echter ziet er tegenop, ook al weet ie dat ie afscherming zal krijgen. 

Tijdens het wachten in de rij op de kade voordat we aan boord gingen, deed zich tussen mij en Margrete nog iets voor: ik was even naar de w.c. toen onze rij mocht gaan rijden. Op zich niets aan de hand, de auto’s achter me konden er langs, maar Margrete raakte in paniek. Ik begreep niet waarom, de auto stond daar toch veilig, ik bleef niet lang weg en was ruimschoots op tijd terug. Odilia geeft de verklaring: Margrete had als klein meisje bij vuurwerk op het strand een soortgelijke situatie meegemaakt met haar vader, die zich totaal niet druk gemaakt had over haar wegblijven, had ondertussen van het vuurwerk genoten en na afloop haar weer meegenomen alsof er niets gebeurd was. Net zoals ik reageerde! Die uitleg gaf ons beiden een helder inzicht!   

 

Maar… de overtocht verloopt niet geheel vlekkeloos… zie bij Corsica!