Rondom Huel-goat

La Maison des Fées

2 januari.

We gaan nu via Brest oostwaarts, midden Bretagne in, richting Huelgoat. Nabij Brennilis in Ty ar Boudiquet  treffen we Maison des Feés in een parkje. (48.3619 / 3.8481) Ook deze is heel krachtig volgens Odilia (merkt ze aan zijn licht). Het Lichtwezen uit zich uitermate ontroerd en dankbaar naar ons.

De Brennilis menhirs zijn voor ons niet te vinden op 48.3573 / 3.849. (privé tuin) Navraag leert ons dat die daar ook nooit zijn geweest. Aan de overkant zien we in de tuin wel twee menhirs, verwarrend! Navraag leert ons hier dat deze komen van elders uit de tuin van opa, na zijn overlijden. Odilia kan voelen dat er vroeger wel lichtwezens bij zijn geweest, vertelt ze spijtig.

Onze informatie van internet vertelt ons dat Menhir Coatmocum bij Huelgoat (48.3604 / 3.801) bij recente wegwerkzaamheden weer rechtop is gezet, maar wij treffen ‘m liggend aan. De werkzaamheden zijn wel herkenbaar aan de nieuwe verkeerssituatie. Blijkbaar bij goede voornemens gebleven. Maakt niet uit voor het lichtwezen, die uitermate verbaasd uitroept: Jullie praten met mij, en ook met het Grote Lichtwezen, heel onwaarschijnlijk maar waar! Er liggen meer stenen in de directe omgeving

La Roche Tremblante

Ook bij Huelgoat aan de Rue de la Roche ligt de indrukwekkend grote Pierre Tremblante (48.3669 / 3.745) in een schitterende parkachtige maar toch natuurlijke omgeving met veel grote ronde rotsen bij een rivier. Het Lichtwezen reageert heel rustig, snapte het snel, had al wat gevoeld. Trekt veel bezoekers waarvan velen proberen de steen in beweging te krijgen. Het stoort het lichtwezen niet echt.

Bij het dorp Le Cloître /Huelgoat ligt een menhir in de tuin van het klooster St Guinée; tralie-hek gesloten maar goed te zien, en ook voor ons te bereiken voor contact. (48.362688 / 3.802967), voelt zeer krachtig.

 

omgeving La Roche Tremblante