Slot Zeist op 28 oktober 2016

Met dank aan: Inge Maassen

Slot Zeist, een prachtige plek – ook op cultureel en educatief niveau, is in het verleden bezoedeld geraakt door destructieve krachten.

Op meerdere niveaus is er al gewerkt door verschillende groepen, om deze plek te helen. Wij mensen kunnen dan een aanzet geven tot loslaten, tot openheid voor verandering, en dan is het aan de elementaren en de krachten uit de lichtwereld, om hier op door te gaan.

Als we merken, of van Odilia (gids van Ferry en Margrete) horen dat er weer een mensen-aanzet nodig is als vervolg, of ’n verdieping, dan geven we daar vanzelf graag gehoor aan als we dat kunnen.

Zo nu ook bij Slot Zeist: we checkten ter plekke nog bij Odilia wat het beste plan-van-actie was, omdat de Deva van deze plek vanuit het verleden erg schuw en terughoudend was ten opzichte van elke vorm van actie, feitelijk nauwelijks nog echt aanwezigheid had. Vanzelf wilden wij haar/hem supporten en niet nog verder schrik aanjagen.

Odilia gaf aan dat een voorzichtige, ietwat terughoudende benadering de beste was: “De natuurwezens uitnodigen terug te komen op deze plek” en de krachten van de daar ter plekke aanwezig bomen versterken die dan elke mogelijke verandering in de aarde konden verankeren.

Dat deden we met veel plezier – 16 man-vrouw sterk, veel ook uit de omgeving van Slot Zeist – heel prettig!

We maakten muziek en dansten en brachten een sfeer van vanzelfsprekend plezier en een mooie verfijnde vibratie dwars op de mogelijk anders-soortige energie van deze plek: een soort binnentuin van Slot Zeist met veel bomen op regelmatige afstand van elkaar.

Na afloop checkten we de natuurwezens en ook de deva van de plek via respresentanten; de natuurwezens waren echt blij, kinderlijk zich verkneukelend blij om zoveel lichtheid in dit wat lastige trillingsveld gebracht te hebben.

De deva was héél aanwezig, “schoot” bijna bij de representant naar binnen en had door onze aanzet-actie nu echt het gevoel gekregen dat verandering mogelijk was.

Blij en ontroerd werden we ervan.