Wat doen wij

Kennis maken met natuurwezens voor iedereen

Enige jaren geleden volgden wij, Margrete en Ferry een opleiding natuur-opstellingen; eigenlijk net zoals je bij familie-opstellingen werkt, maar dan met elementen uit de natuur.

Zo had iemand eens een vraag over haar 3 bomen in hun achtertuin, die toch echt te groot werden, en was het uit te zoeken welke mocht blijven en welke 2 gekapt konden worden. De ene representant zei al ras : ik wil me wel offeren, als er maar wel een aandenken van mijn hout gemaakt wordt.

De 2e reageerde resoluut : ik wil blijven ! Na enige aarzeling zei de 3e : nou, de reactie van nr 1 heeft me aan het denken gezet : ik wil wel gaan, niet nu, maar nadat er van mijn zaad is uitgestrooid in het bos.

Er waren ook vragen als b.v. waarom op een bepaald stuk grond de groei zo sterk achterbleef. We richtten ons daarbij dan meer op de vraag of we daar energetisch iets aan konden verhelpen (biologisch waren alle mogelijkheden al onderzocht), en soms was het antwoord dat we met een groepje mensen daar wat klank zouden maken met een hele sterke intentie om te helen.

Uit nieuwsgierigheid gingen we ook wel eens naar grafheuvels.  Ik had met Linda Wormhoudt al eens een excursie meegelopen langs grafheuvels (nabij Hilversum) en met elkaar uitgewisseld of en wat we daarbij konden beleven. Tot mijn grote verbazing bleken heel wat deelnemers dat te kunnen, en ik ook !

Dat gingen Margrete en ik vaker doen, en ook b.v. bij hunebedden, en andere bijzondere plekken in de natuur. In die tijd had Margrete al meer bewust haar vermogen ontwikkeld dat ze ook wel vaag iets als natuurwezens kon waarnemen. Na een dag waarnemen en helen met klank en boetseren, samen met een groepje “aardehelers” op de Odiliënberg in de Franse Elzas, vroegen we ons met z’n tweeën af wat zo’n berg daar nou van had ervaren.

Ik stelde haar voor om als representant van de berg te gaan “staan” (hoewel we al in onze kleine camper in bed lagen en je daarin niet kon staan. Maar hoe dan ook : we kregen uitgebreid, en positieve antwoorden, en wel zo uitgebreid, dat ik op een geven moment vroeg : met wie of wat hebben we nu  eigenlijk contact ? We kregen uitgebreid uitleg : het betrof een deva, landschapsengel wier gebied heel Europa bestreek, waar zij ging over de verbindingen met alle daar aanwezige natuurwezens, zowel de kleine als degenen die wij meer als lichtwezens zouden benoemen ! wow !  En zij was op zoek naar contact met mensen die met haar wilden samenwerken met de heling van oude cultusplaatsen, zoals hunebedden, grafrotsen, menhirs, steencirkels.

En zo is onze samenwerking ontstaan en in de afgelopen jaren gegroeid

Maar waar het ons eigenlijk om gaat is het volgende : d.m.v. opstellingen kun je in contact komen met alle soorten van natuurwezens, zoals waterwezens, bosgeesten, huisgeesten, speelwezens (voor kinderen), steenwezens, faunen van bomen, landschapsengelen, en ook met je eigen persoonlijke lichaamswezen ! Heel simpel, door een representant uit te nodigen voor zo’n wezen te gaan “staan “, zo’n wezen te representeren. Ervaring met opstellingen is niet noodzakelijk, maar kan ’t wel makkelijker maken, evenals je gevoelig en kwetsbaar durven opstellen waar anderen bij zijn. Maar in principe kan iedereen het.

Ervaring heeft ons wel geleerd dat er zekere regels zijn die handig zijn om te weten : b.v. als je contact maakt wordt het door natuurwezens als prettig en uitnodigend ervaren als je jezelf eerst voorstelt, en je vertelt wat je bedoeling is. En je je er ook op voorbereid dat soms een natuurwezen niet echt bereid is mee te doen, en dat het dan schadelijk kan zijn als je daar geen rekening mee houdt, en wat doe je dan??

Daar geven we ook uitleg over.

Op een bijeenkomst houden we eerst een korte inleiding, en beantwoorden we vragen, maar daarna willen we met iedereen “aan het werk”, opstellen dus en representant staan voor natuurwezens, zodat je genoeg ervaring op doet om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Verder organiseren wij meerdaagse workshops met hetzelfde thema, waarbij veel ruimte is om gezamenlijk te oefenen, ook met zelf ingebrachte vragen.

En de landschapshelingen die wij in den lande uitvoeren zijn voor een ieder vrij toegankelijk om aan deel te nemen. heb je hiervoor belangstelling, stuur ons een mailtje, dan houden we je op de hoogte van onze activiteiten.
Op dit moment hebben we in voorbereiding Galgenwaard in Utrecht. Bovendien zullen we nog wel vaker een helingsritueel bij Slot Zeist doen.

( wegens onze activiteiten kan het soms enige tijd duren  voor je antwoord krijgt)

 Naar boven